Fii activ, calatoreste - Active Travel, Agentie turism din Brasov
Vă aflați aici: » Oferte vara 2020 » Bulgaria » Important! Masuri de siguranta pentru calatoria in Bulgaria

Important! Masuri de siguranta pentru calatoria in Bulgaria

Dragi Turisti, Ministerul Turismului din Bulgaria a publicat pe site-ul sau oficial masurile pe care vecinii nostri le-au implementat pentru hoteluri, restaurante si spatiile pentru activitati recreative, imediat dupa ridicarea starii de urgenta din 13.05.2020. Instructiunile au fost aprobate de catre ministrul de turism bulgar Nikolina Angelkova si de catre Ministerul Sanatatii. Documentul este bazat pe instructiuni ale Ministerului Sanatatii, in concordanta cu regulile trimise de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Centrul European de Prevenire si Control a Bolilor.

Masurile vizeaza unitatile de cazare, restaurantele si spatiile adiacente unde se practica activati recreative sau de sine statatoare, cu zone deschise cum ar fi terase si gradini.

- Distantarea sociala de 1.5 m trebuie pastrata.

- Dispenserele cu dezinfectanti trebuie sa fie instalate si accesibile atat oaspetilor cat si personalului, in diferite spatii, dar in particular la fiecare intrare in unitate, zona receptiei, ascensoare, intrarea in locatia unde se serveste cina, zonele in care se practica activitati recreative, intrarile la bai si zonele cu piscine exterioare.

- Personalul este pregatit sa lucreze in conditii de siguranta pentru turisti; vor fi echipati cu echipamentele necesare de protectie.

- Zona receptiei/Lobby – Panouri de Plexiglas montate la receptie, pentru a evita contactul direct dintre turisti si staff.

- In lobby, zonele unde se afla mese trebuie sa aiba distanta de 1.5 m intre ele. Gruparea turistilor in lobby nu este permisa. Trebuie sa se mentina distantarea sociala la procedura de check in si check out. Utilizarea ascensoarelor trebuie sa se limiteze la un numar maxim de persoane.

- Spatiile comune si zonele din ascensoare, lobby, camere si restaurante, cel mai des atinse, vor fi dezinfectate in mod regulat.

- Curatenia in camera va fi efectuata in lipsa turistilor.

Serviciile de alimentatie

Este permisa servirea mesei pe bufet, doar daca mancarea este distribuita in spatele unui perete de sticla si este servita de catre un angajat echipat corespunzator cu masca si manusi. Autoservirea sau contactul direct al turistilor cu mancarea nu sunt permise.

Mesele din restaurant sau de pe terase trebuie sa fie aranjate astfel incat sa respecte spatiul de minimum 1.5 m intre ele si nu mai mult de 4 persoane/masa.
Mesele si scaunele trebuie sa fie curatate si dezinfectate dupa utilizarea de catre fiecare client.

Piscine, sporturi si programe de animatie

Echipamentele de la piscine, sezlonguri si umbrele vor fi aranjate astfel incat sa se respecte distantarea sociala, dezinfectarea dupa fiecare client este necesara.

Toate programele de animatie, pentru copii sau activitatile sportive vor fi efectuate conform masurilor de distantare sociala.

Stafful care lucreaza la piscine trebuie sa respecte regulile de siguranta si distantare sociala dintre turisti si sa puna la dispozitia acestora dispozitive de igienizare in zonele din jurul piscinelor.

Centrele spa si piscinele pot ramane deschide, cu masurile de siguranta si sanatate. Exploatarea centrelor spa si procedurile balneo raman la latitudinea managementului fiecarui hotel.

Ministerul Sanatatii poate schimba aceste reguli de mai sus, in functie de evolutia situatiei epidemice.

Informatii pentru calatoria in Bulgaria: https://reopen.europa.eu/en/map/BGR

Turistii care provin din Austria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elvetia, Andorra, Monaco, San Marino, Vatican, de asemenea si Serbia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, NU vor intra in carantina.

Turistii care provin din Belgia, Portugalia si Suedia, de asemenea si cei din Regatul Unit, Macedonia de Nord si celelalte tari, vor intra in carantina 14 zile.

Turistii români trebuie sa completeze o declaratie la intrarea in Bulgaria referitoare la starea de sanatate, conform masurilor adoptate de Ministerul Sanatatii impotriva raspandirii Covid-19 (model atașat).

Turistii si pasagerii pot intra in tara fara certificat medical, cum ar fi prezentarea testului negativ pentru Covid-19.

Utilizarea mastilor este recomandata in spatiile inchise.
Utilizarea mastilor este obligatorie in farmacii si centre medicale, si, de asemenea, in transportul public.
Distantarea sociala este obligatorie.
Recomandarile respectarii igienei si distantarea sociala sunt obligatorii.
Maxim 50% grad de ocupare in cazul spatiilor interioare (teatre, cinema, etc).

Magazinele (altele in afara de farmacii si magazinele alimentare) sunt deschise.

Unitatile de cazare/restaurantele/barurile si cafenelele/cluburile de noapte sunt deschise.

Plajele si zonele turistice sunt deschise.

Muzeele si site-urile de patrimoniu sunt deschise.


CONDITII DE RETRAGERE: conform regulilor generale ale agentiei in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate pe activetravel.ro sunt clasificari ale partenerilor si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate. Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva. De aceea, fiecare tara are standarde diferite si nu se poate presupune ca un hotel de 3 stele dintr-o tara este echivalentul unui hotel de 3 stele dintr-o alta tara.

Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda! Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda!
Tranzactii Securizate
Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda!

Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda! Vrei sa pleci in vacanta si iti este mai usor sa platesti in rate? Nici o problema. La Active Travel avem solutia perfecta pentru posesorii de carduri de credit emise de Raiffeisen Bank. Daca cumperi vacanta de la noi cu cardul de credit emis de Raiffeisen Bank poti returna catre banca suma cheltuita la agentie in 2, 3, 4, 5 sau 6 rate cu 0% dobanda.

Active Travel Brasov este membru al asociatiilor
Active Travel Brasov este agent acreditat:
Agent acreditat de Dertour
Agent acreditat de Christian Tour
Agent acreditat de Paralela45
Agent acreditat de ITS, Jahn Reisen, Tjaereborg
Agent acreditat de TezTour