Fii activ, calatoreste - Active Travel, Agentie turism din Brasov
Vă aflați aici: » Vacante in Romania » City Break Brasov » Brasov - City Break Cultural - 3 zile

Brasov - City Break Cultural - 3 zile

Formular de rezervare

Petrece 3 zile in Brasov: cultura si aventura! Perioada: tot timpul anului!

Calatoreste cu parteneri locali!

Tarif:

  • 2 persoane: 1099 lei/persoana
  • 4 persoane: 999 lei/persoana

Servicii incluse:

  • cazare 2 nopti cu mic dejun la o pensiune sau hotel de 3*, in centrul orasului
  • vizitarea Pesterii cu Lilieci
  • degustare de brinza, prinz eco (bulz sau similar)
  • bilete intrare Parcul National Piatra Craiului
  • transport in zilele 2 si 3
  • serviciile unui ghid autorizat

Servicii neincluse:

  • taxe de intrare obiective turistice, bauturi si alte mese nespecificate

BRASOV - City break "CULTURAL"

Ziua 1: Cazare pensiune/hotel 3*. Tur pietonal de oras cu ghid.

Ziua 2: Mic dejun. Tur de 1 zi Sighisoara, Viscri, Rupea. Cazare Brasov.

Descoperiti singurul oras din Romania care arata exact la fel ca si in secolul al XVI-lea. Faceti o excursie in timp in aceasta excursie de 1 zi.

Prezentare generala tur:

Sighisoara: centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Intre anii 1431 si 1435 Vlad Dracul a stat la Sighisoara, asteptand momentul prielnic de a urca pe tronul Tarii Romanesti. Totodata stapanea aceste regiuni in numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare ca in aceasta perioada (in 1431) s-a nascut la Sighisoara Vlad Tepes.
 
O vizita in satul brasovean Viscri e ca o intoarcere in timp: case vechi, unele chiar de sute de ani, cele mai multe nerenovate, dar cu un farmec aparte, vopsite în culori palide, cu obloane la ferestre. Din cand în cand mai trece cate-o caruta pe drumul prafuit si denivelat de tara.
In Viscri mai dainuie, bine conservata, una dintre cele mai pitoresti si-in pofida dimensiunilor nu prea mari-monumentale cetati taranesti sasesti, ce cuprinde intre zidurile sale una dintre putinele biserici-sala romanice ale secolului XIII. Biserica fortificata saseasca este inscrisa in patrimoniul UNESCO.

Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, primele semne de asezari omenesti datand din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 i.H.). Prima atestare documentara dateaza din anul 1324 cand sasii rasculati impotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat in interiorul cetatii, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul.  Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificatie dar si refugiu pentru populatia ce locuia dealurile si valea din imprejurimi, asezarea ei fiind strategica: la imbinarea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova și Tara Romanească prin pasurile sud-estice.

Ziua 3: Mic dejun. Tur de 1 zi in satele de munte transilvanene - Tur care promoveaza turismul ecologic si durabil.

Acest tur incearca sa va ajute sa patrundeti „sufletul” satelor de munte de la poalele Parcului National Piatra Craiului. Vom  admira casele traditionale ale zonei, vom face o drumetie de 3 - 4 ore observand un mod de viata care dispare cu incetul si admirand frumusetile naturale ale zonei. De asemenea, putem vizita si Castelul Bran, in cursul diminetii (optional).

Prezentare generala tur:

Experimenteaza modul traditional transilvanean de viata intr-un tur prin satele de munte de la poalele Pietrei Craiului: Pestera si Magura. Vizitam Pestera cu Lilieci sau Prestera Liliecilor, ne bucuram de peisajele care iti taie suflarea, stam de vorba cu localnicii, drumetim  (3-4 ore, usor spreb mediu, aprox. 8 - 12 km – in functie de traseul ales). Pestera Liliecilor, monument al naturii, este o arie protejata de interes national, parte a Parcului National "Piatra Craiului". Existența acestei pesteri, cunoscuta si sub numele de Pestera Mare sau Pestera Badichii, este semnalata in documente cu multe secole in urma, primele sapaturi arheologice datand din anii 1957-1958. Grota este populata de colonii de lilieci, care au fost de-a lungul timpului cercetate din punct de vedere biospeologic de catre cercetatorii Institutului de Speologie Bucuresti. Puteti admira formatiunile de calcar jurasic, formate de-a lungul secolelor, inclusiv asa-numitele "lacrimi ale pamantului". Pestera nu este electrificata, pentru a nu schimba habitatul natural al liliecilor. La final ne oprim la una dintre pensiunile din satele Magura sau Pestera unde gustam 2-3 tipuri de branza locala si luam un prinz specific zonei.

Nota: traseul poate suferi mici modificari in functie de conditiile meteo.

Detalii echipament minim necesar: pantofi sport, haina si pantaloni rezistenti la vant si precipitatii, ochelari de soare, palarie.


CONDITII DE RETRAGERE: conform regulilor generale ale agentiei in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice
BRASOV - City break ACTIVE - 3 zile BRASOV - City break ACTIVE - 3 zile
Petrece 3 zile active in Brasov! Perioada: aprilie - octombrie.
BRASOV - City break ACTIVE - 4 zile BRASOV - City break ACTIVE - 4 zile
Petrece 4 zile active in Brasov! Perioada: aprilie - octombrie.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate pe activetravel.ro sunt clasificari ale partenerilor si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate. Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva. De aceea, fiecare tara are standarde diferite si nu se poate presupune ca un hotel de 3 stele dintr-o tara este echivalentul unui hotel de 3 stele dintr-o alta tara.

Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda! Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda!
Tranzactii Securizate
Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda!

Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda! Vrei sa pleci in vacanta si iti este mai usor sa platesti in rate? Nici o problema. La Active Travel avem solutia perfecta pentru posesorii de carduri de credit emise de Raiffeisen Bank. Daca cumperi vacanta de la noi cu cardul de credit emis de Raiffeisen Bank poti returna catre banca suma cheltuita la agentie in 2, 3, 4, 5 sau 6 rate cu 0% dobanda.

Active Travel Brasov este membru al asociatiilor
Active Travel Brasov este agent acreditat:
Agent acreditat de Dertour
Agent acreditat de Christian Tour
Agent acreditat de Paralela45
Agent acreditat de ITS, Jahn Reisen, Tjaereborg
Agent acreditat de TezTour