Brasov - City Break Cultural - 3 zile
Petrece 3 zile in Brasov: cultura si aventura! Perioada: tot timpul anului!
Calatoreste cu parteneri locali!
Tarif:
- 2 persoane: 1199 lei/persoana
- 4 persoane: 999 lei/persoana
Servicii incluse:
- cazare 2 nopti cu mic dejun la o pensiune sau hotel de 3*, in centrul orasului
- vizitarea Pesterii cu Lilieci
- degustare de brinza, prinz eco (bulz sau similar)
- bilete intrare Parcul National Piatra Craiului
- transport in zilele 2 si 3
- serviciile unui ghid autorizat
Servicii neincluse:
- taxe de intrare obiective turistice, bauturi si alte mese nespecificate
BRASOV - City break "CULTURAL"
Ziua 1: Cazare pensiune/hotel 3*. Tur pietonal de oras cu ghid.
Ziua 2: Mic dejun. Tur de 1 zi Sighisoara, Viscri, Rupea. Cazare Brasov.
Descoperiti singurul oras din Romania care arata exact la fel ca si in secolul al XVI-lea. Faceti o excursie in timp in aceasta excursie de 1 zi.
Prezentare generala tur:
Sighisoara: centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Intre anii 1431 si 1435 Vlad Dracul a stat la Sighisoara, asteptand momentul prielnic de a urca pe tronul Tarii Romanesti. Totodata stapanea aceste regiuni in numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare ca in aceasta perioada (in 1431) s-a nascut la Sighisoara Vlad Tepes.
O vizita in satul brasovean Viscri e ca o intoarcere in timp: case vechi, unele chiar de sute de ani, cele mai multe nerenovate, dar cu un farmec aparte, vopsite în culori palide, cu obloane la ferestre. Din cand în cand mai trece cate-o caruta pe drumul prafuit si denivelat de tara.
In Viscri mai dainuie, bine conservata, una dintre cele mai pitoresti si-in pofida dimensiunilor nu prea mari-monumentale cetati taranesti sasesti, ce cuprinde intre zidurile sale una dintre putinele biserici-sala romanice ale secolului XIII. Biserica fortificata saseasca este inscrisa in patrimoniul UNESCO.
Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, primele semne de asezari omenesti datand din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 i.H.). Prima atestare documentara dateaza din anul 1324 cand sasii rasculati impotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat in interiorul cetatii, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificatie dar si refugiu pentru populatia ce locuia dealurile si valea din imprejurimi, asezarea ei fiind strategica: la imbinarea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova și Tara Romanească prin pasurile sud-estice.
Ziua 3: Mic dejun. Tur de 1 zi in satele de munte transilvanene - Tur care promoveaza turismul ecologic si durabil.
Acest tur incearca sa va ajute sa patrundeti „sufletul” satelor de munte de la poalele Parcului National Piatra Craiului. Vom admira casele traditionale ale zonei, vom face o drumetie de 3 - 4 ore observand un mod de viata care dispare cu incetul si admirand frumusetile naturale ale zonei. De asemenea, putem vizita si Castelul Bran, in cursul diminetii (optional).
Prezentare generala tur:
Experimenteaza modul traditional transilvanean de viata intr-un tur prin satele de munte de la poalele Pietrei Craiului: Pestera si Magura. Vizitam Pestera cu Lilieci sau Prestera Liliecilor, ne bucuram de peisajele care iti taie suflarea, stam de vorba cu localnicii, drumetim (3-4 ore, usor spreb mediu, aprox. 8 - 12 km – in functie de traseul ales). Pestera Liliecilor, monument al naturii, este o arie protejata de interes national, parte a Parcului National "Piatra Craiului". Existența acestei pesteri, cunoscuta si sub numele de Pestera Mare sau Pestera Badichii, este semnalata in documente cu multe secole in urma, primele sapaturi arheologice datand din anii 1957-1958. Grota este populata de colonii de lilieci, care au fost de-a lungul timpului cercetate din punct de vedere biospeologic de catre cercetatorii Institutului de Speologie Bucuresti. Puteti admira formatiunile de calcar jurasic, formate de-a lungul secolelor, inclusiv asa-numitele "lacrimi ale pamantului". Pestera nu este electrificata, pentru a nu schimba habitatul natural al liliecilor. La final ne oprim la una dintre pensiunile din satele Magura sau Pestera unde gustam 2-3 tipuri de branza locala si luam un prinz specific zonei.
Nota: traseul poate suferi mici modificari in functie de conditiile meteo.
Detalii echipament minim necesar: pantofi sport, haina si pantaloni rezistenti la vant si precipitatii, ochelari de soare, palarie.