Fii activ, calatoreste - Active Travel, Agentie turism din Brasov
Vă aflați aici: » Vacante Externe » Croaziere » Hurtigruten » Croaziere Antarctica 2021-2022

Croaziere Antarctica 2021-2022

Formular de rezervare

O noua era a expeditiilor in Antarctica! Din anul 2019 compania Hurtigruten a adaugat in flota 2 nave hibride de ultima generatie. Ambarcatiunile poarte numele „MS Roald Amundsen” si „Fridtjof Nansen”, dupa cei mai influenti exploratori norvegieni.
Tarife: de la 6900 euro/persoana!

Celor 125 de ani de navigatie in apele polare li se alatura cele mai moderne si sustenabile tehnologii, totul pentru a contura o experienta de neegalat.
Peisajele sunt intr-adevar fascinante, insa Hurtigruten isi propune sa duca experienta descoperii Antarcticii la un alt nivel. Toate expeditiile in Antarctica includ:

 • Echipa de expeditie formata din experti academici ce vor sustine simpozioane si prezentari cu teme despre istoria, biologia, geografia, geologia si cultura zonelor traversate;
 • Activitati la bord, pe uscat sau in barci pneumatice alaturi de echipa de expeditie;
 • Utilizarea gratuita a „Centrului Stiintific” de pe vas, dotat cu biblioteca si microscoape biologice si geologice de ultima generatie;
 • Programul „Citizen Science” prin care puteti asista live la cercetarile stiintifice derulate pe vas;

Plecari: octombrie - martie 2021 - 2022

DURATA: 12 nopti / 13 zile

Tariful se calculeaza la cerere in functie de perioada calatoriei.

- de la 6,900 EUR/persoana in cabina dubla exterioara

- de la 8,100 EUR/persoana in cabina superioara cu balcon

- de la 10,200 EUR/persoana in suita cu balcon

Expeditie in Antarctica - continentul alb

O alta lume, o destinatie in care putini oameni au pus piciorul, o zona neperturbata de o frumusete incredibila, pe scurt - Antarctica - continentul cu o fauna incredibil de bogata in care lupta pentru supravietuire a devenit constanta. Aceasta pustietate alba care pare fara de sfarsit, gazduieste cea mai mare colonie de pinguini din lume, foci, balene si carduri de pasari marine, care dau viata unui peisaj ireal.

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”.

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung pana la 4000 de metri. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Prin “Tratatul Antarcticii” acesta este un continent dedicat pacii, stiintei si turismului, iar niciuna dintre aceste activitati nu trebuie sa intervina in balanta naturala.

Ziua 1: Bucuresti – Buenos Aires

Zbor Bucuresti – Buenos Aires.

Odata ajunsi la destinatie, cazare si timp liber la dispozitie pentru a descoperi capitala Argentinei.

Ziua 2: Tierra del Fuego. Buenos Aires - Ushuaia

Dimineata, dupa micul dejun, transfer la aeroportul din Buenos Aires si zbor charter catre Ushuaia – punctul de plecare in expeditiile catre Antarctica. Denumit si „Capatul lumii”, Ushuaia este cel mai sudic oras al lumii.

De la aeroport veti fi preluati si transferati la vas, dar nu inainte de a face turul orasului.

Dupa cazare, cina de „Bun venit” in restaurantul panoramic, iar distractia continua pana seara tarziu pe ritmurile muzicii.

Zilele 3 - 4: Traversarea Pasajului Drake

In drumul catre Antarctica veti traversa pasajul Drake, ce conecteaza oceanul Pacific cu Atlanticul de Sud. Aici, apele mai calde din nord intalnesc apele mai reci si mai putin sarate din sud, fiind o zona extrem de bogata in nutrienti ce au dus la dezvoltarea unei extraordinare vieti marine.

Pe durata acestei traversari puteti participa la o serie de prezentari despre istoria si viata salbatica a Antarcticii, puse la dispozitie de echipa de expeditie Hurtigruten.

Continentul se afla sub protectia “Tratatului Antarcticii” care reglementeaza toate activitatile din zona. Tratatul, care a intrat în vigoare în 1961 fiind semnat în total de 47 de țări, face din Antarctica o rezervație științifică, stabilește libertatea de cercetare științifică și interzice activitățile militare pe continent.

Hurtigruten urmeaza aceste reglementari si se asigura ca mediile vulnerabile nu vor fi perturbate.

Zilele 5 – 9: Antarctica – o alta lume

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung la 4000 de m. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Veti acosta in mai multe situri, multe dintre acestea fiind descrise mai jos. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti porni in explorarea la pas a Antarcticii. Participarea la aceste drumetii presupune o conditie fizica buna.

Conditiile vremii au o mare influenta asupra programului si orarului. Siguranta este prioritara, tocmai de aceea capitanul vasului  va decide  programul expeditiei.

Posibile debarcari:

Insulele Shetland de Sud

In februarie 1819, comerciantul britanic William Smith naviga in jurul Capului Horn, cand o furtuna puternica a deviat vasul catre sud si astfel a descoperit insulele Shetland. Cu toate acestea, conform istoricilor, germanul Thaddeus von Bellingshausen a fost adevaratul descoperitor, cu doar 3 zile inaintea lui Smith.

Insula Half Moon

Desi are o lungime de doar 2 km, insula Half Moon este o bijuterie a diversitatii in peisajul polar. Stancile zimtate sunt casa pentru coloniile de pinguini antarctici, pescarusi si diverse specii de foci. Diversitatea vietii salbatice face din aceasta insula o atractie importanta pentru impatimitii de fotografii.

O alta atractie a insulei este statia Teniente Camera care se evidentiaza in peisaj prin steagurile argentiniene uriase inscr112ionate pe cladirile portocalii. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti face o vizita la statie si la punctul de observare al balenelor.

Portul Yankee

Golful Yankee a fost baza primilor comercianti din zona, datorita unui refugiu natural al acestuia creat de o limba de pamant pe aproape un kilometru lungime. Odata cu disparitia vanatorilor,  acest refugiu a devenit casa pentru diverse specii de foci.

Cea mai importanta atractie a insulei este colonia de pinguini cu “papuci”  cu un numar impresionant de 4000 de perechi.

Golful Yankee ofera o privelista superba prin stramtoarea Mcfarlane asupra insulei Livingston si stramtorii Bransfield, zone cunoscute pentru observarea balenelor.

Cuverville Island

Canalul Errera, calea intre  insula Ronge si peninsula Arctowsky, ofera peisaje deosebit de frumoase. Aici se afla insulele Daco si Cuverville, cea din urma fiind casa pentru coloniile de pinguini cu “papuci”. In aceasta zona apa are o adancime redusa, favorizand blocarea icebergurilor aproape de mal.

Pe timp de iarna, zapada impiedica accesul pinguinilor catre cuiburile lor, insa acestia nu se descurajeaza. Cu multa rabdare isi croiesc propriile “autostrazi”, vizibile sub forma unor retele intortocheate in zapada.

Portul Neko

Portul Neko este localizat in cea mai intima zona a golfului Andvord, purtand numele unei baleniere care a fost ancorata aici la inceputul anilor 1900.

Este o zona inconjurata de munti si ghetari alpini si prezinta o viata salbatica impresionanta.                                                  

Portul Paradise

Denumirea de “paradise” a fost data de marinari inca din vremurile de demult, fiind un loc de refugiu atunci cand furtunile deveneau extrem de violente. In prezent se poate vizita Waterboat Point, baza statiei chiliene Gonzalez Videla.

Golful Wilhelmina

Este un golf spectaculos inconjurat de munti si pereti glaciari inalti. Asigura adapost pentru viata salbatica, tocmai de aceea in trecut era o zona atractiva pentru vanatorii de balene. In prezent se pot observa, pe langa balene, foci sau uriase stele de mare.

Zilele 10 – 11: Traversarea Pasajului Drake

Dupa ce ati explorat acest continent unic, este momentul sa va intoarceti in civilizatie.

Veti traversa din nou pasajul Drake in drum spre coasta argentiniana. Petreceti cateva momente de relaxare in sauna, jacuzzi, sau admirati frumoasele peisaje pe care le lasati in urma.

Ziua 12: Ushuaia. Zbor charter spre Buenos Aires

Dimineata devreme, vasul va acosta in portul din Ushuaia. Este momentul sa spuneti „La revedere” echipajului si prietenilor pe care i-ati dobandit de-a lungul acestei experiente unice. Transfer la aeroport si zbor charter catre Buenos Aires.

Optional, turul se poate prelungi cu 2-3 zile in capitala argentiniana.

In functie de aranjamentele dvs, zbor spre casa in aceeasi zi, ori optional se mai poate adauga o noapte de cazare in Buenos Aires.

SERVICII INCLUSE IN TARIF:

 • 11 nopti cazare pe vas in tipul de cabina ales;
 • Pensiune completa pe vas (micul dejun si pranzul tip buffet, cina servita in restaurant a la carte);
 • 1 noapte cazare in Buenos Aires inainte de inceperea croazierei, mic dejun inclus;
 • Bilete de avion pe zboruri charter Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires;
 • Transferul hotel Buenos Aires – aeroport;
 • Transferul aeroport Ushuaia – vas de croaziera;
 • Tur de oras in Ushuaia;
 • Echipa de expeditie formata din experti academici ce vor sustine simpozioane si prezentari cu teme despre istoria, biologia, geografia, geologia si cultura zonelor traversate;
 • Activitati la bord, pe uscat sau in barci pneumatice alaturi de echipa de expeditie;
 • Utilizarea gratuita a „Centrului Stiintific” de pe vas, dotat cu biblioteca si microscoape biologice si geologice de ultima generatie;
 • Programul „Citizen Science” prin care puteti asista live la cercetarile stiintifice derulate pe vas;
 • Informatii utile primite de la fotografi profesionisti pentru setarea aparatelor si surprinderea celor mai bune cadre;
 • Jacheta anti-vant si impermeabila asigurate fiecarui pasager;
 • Cafea si ceai pe toata durata expeditiei;

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Zborurile Bucuresti – Buenos Aires – Bucuresti;
 • Asigurarea de calatorie;
 • 1 noapte de cazare in Buenos Aires la finalul expeditiei (ziua 12);

CONDITII DE RETRAGERE: conform regulilor generale ale agentiei in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate pe activetravel.ro sunt clasificari ale partenerilor si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate. Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva. De aceea, fiecare tara are standarde diferite si nu se poate presupune ca un hotel de 3 stele dintr-o tara este echivalentul unui hotel de 3 stele dintr-o alta tara.

Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda! Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda!
Tranzactii Securizate
Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda!

Vacante in rate la Active Travel Brasov - 0% dobanda! Vrei sa pleci in vacanta si iti este mai usor sa platesti in rate? Nici o problema. La Active Travel avem solutia perfecta pentru posesorii de carduri de credit emise de Raiffeisen Bank. Daca cumperi vacanta de la noi cu cardul de credit emis de Raiffeisen Bank poti returna catre banca suma cheltuita la agentie in 2, 3, 4, 5 sau 6 rate cu 0% dobanda.

Active Travel Brasov este membru al asociatiilor
Active Travel Brasov este agent acreditat:
Agent acreditat de Dertour
Agent acreditat de Christian Tour
Agent acreditat de Paralela45
Agent acreditat de ITS, Jahn Reisen, Tjaereborg
Agent acreditat de TezTour